Några klipp från igår


Hoppning med fokus på rytm

Idag hade jag och Vicke privatlektion i hoppning. Det regnade så vi var i manegen. Jag hade F (surprise, surprise ;) och Vicke T. Träningen gick ut på att kunna rida i en jämn och kontrollerad rytm, t.ex. hoppa ett hinder på en långsida, bryta av till trav och vända mot tre på kortavstånd travbommar på andra långsidan.

Det var jätteroligt och det gick jättebra, så jag är nöjd. Känns som jag rider på ett helt annat sätt nu, iaf när jag rider F, än förra terminen, tror englandsresan gav mig lite insikt.


Här är en bild från två av klippen som filmades idag.
Vicke                                     Jag

Hundvakt!

Idag passar vi våra grannars hund Tilda. Gick upp vid 8 för att gå ut med henne och det var tur för då såg jag att jag fått sms att det blir en privatlektion i hoppning idag så nu taggar jag inför det :)

En bild på Tilda när hon var valp

Brownie cupcakes med choklad frosting

Blev väldigt sugen på att baka idag, och det här är resultatet:
Tog det här receptet men bytte ut en halv dl av ströscokret mot farinsocker. 

Själva brownien blev vädligt fin, inte så ihopsjunken som de liknande recepten brukar bli och frostingen var god, smakar som smörfrostingarna brukar :)


Hästarna jag red i England

Tänkte skriva lite om de hästarna jag red mest under ridlägret i England.

QUEST
Den första hästen jag red på lektion, väldigt vacker och snäll men var seg i paddocken. Nu i efterhand önskar jag att jag hade ridit han på en dressyrlektion i slutet av lägret då man lärt sig knapparna lite mer eftersom han tydligen ska ha gått medelsvår i dressyr.

Jag red han även ut och eftersom hans ben var lite "dodgy", som Claire förklarade, var han inte lika snabb ute i galoppen som de andra vilket jag märkte men i skritt och trav var han med. På bilden är det jag som rider.
TODD
Todd var då den andra hästen jag red och då skulle vi rida ut men först testa hästarna lite i paddocken. Väldigt snäll i boxen och mysig. Var dock ingen höjdare i paddocken/manegen då han helt enkelt inte galopperade i där i huvudtaget. Ute var det å andra sidan inga problem att galoppera så länge det gick tillräckligt fort och då hade han inga problem att ösa på.

Genom mysig i boxen också och kändes alltid stabil och 100 % säker. På bilden är det Michelle som rider.
GYPSY
Gypsy red jag först efter några dagar, jag hade önskat henne för jag tyckte hon verkade vara en bra pålle. Och det var hon. Hon hade både gas och broms, vilket alla inte riktigt hade i alla lägen ;), och det blev så att jag red henne i princip resten av hela lägret.

Hon var rolig att rida i dressyren och på dressyrtävlingen fick vi en fjärde plats vilket jag var nöjd med och en clearround i hoppningen. I terränghoppningen var hon också bra och trevlig, hon hoppade det man styrde på, drog dock ibland gärna mot de andra hästarna om man var lite för lång borta från dem. I efterhand önskar jag att jag hade hoppat ännu mer än vad jag gjorde väl på terrängbanan, men det var lite klurigt i början då vi i princip fick göra vad vi ville, under vissa regler och tillsyn såklart, och jag aldrig hoppat terräng förut. Kunde vara lite sur när man skulle sitta upp om man red barbacka men annars en toppenpålle! 


Uteritt

Igår följde jag med Icki (min syster) till stallet då hon skulle rida åt en kompis. Eftersom jag inte ridit på över en vecka så följde jag också med.

Jag fick rida S och det var första riktiga uteritten för mig denna terminen så det var mysigt och dessutom sken solen. 
Här är en gammal bild på oss från juni 2008. 

Rid- och språkläger i England

27/6 - 11/7

Lite bilder från ridlägret i England, som var helt underbart roligt.

Vi bodde i två rum, ett större med tv och massa filmer, fåtöljer och fräscha sängar och omgivningen runt huset var engelska vackert. Maten var god, speciellt efterrätterna som vi fick efter varje lunch. Utflykterna var många och spännande; på vägen dit sov man antingen(man hade alltid fullt upp annars;)) eller sjöng alla svenska, engelska också ifs, låtar vi kunde komma på.

Alla hästar var väldigt fina, dock upplevde vi inte att de var lika utbildade som de vi ridit i Sverige och en del saknade gas eller broms, men de för det mesta mycket snälla och stabila och det gick bättre desto längre ridlägret gick vad gällande ridningen när man lärt sig knapparna för att få det funka. Själva ridlektionerna var också lite annorlunda i början, men mot slutet hade man lärt sig mycket och många lektioner gick ut på att förstå hur vi påverkar hästarna genom vår sits men lägtret innehöll även utomordentligt snabba uteritter och roliga stunder på terrängbanan. Många av hästarna hade tinker i blodet och ännu fler var skäckar, vad gäller storleken fanns det små ponnysar men även större hästar.


Cross country/terränghoppning - Gypsy och jag
Foto: http://jossanamigo.blogg.se/


Maggie och Vicke samt Gypsy och jag
Foto: http://jossanamigo.blogg.se/


En kväll på racingbanan


En av de underbara turerna på stranden


En kyrka i staden York, som vi besökte


Billy och Tilde i paddocken


Twilight Fan Event...

... bättre sent än aldrig med detta inlägg.
En mkt lång med många timmars köande men underbar dag och i slutet av hade bådas autograf.RSS 2.0