Hästarna jag red i England

Tänkte skriva lite om de hästarna jag red mest under ridlägret i England.

QUEST
Den första hästen jag red på lektion, väldigt vacker och snäll men var seg i paddocken. Nu i efterhand önskar jag att jag hade ridit han på en dressyrlektion i slutet av lägret då man lärt sig knapparna lite mer eftersom han tydligen ska ha gått medelsvår i dressyr.

Jag red han även ut och eftersom hans ben var lite "dodgy", som Claire förklarade, var han inte lika snabb ute i galoppen som de andra vilket jag märkte men i skritt och trav var han med. På bilden är det jag som rider.
TODD
Todd var då den andra hästen jag red och då skulle vi rida ut men först testa hästarna lite i paddocken. Väldigt snäll i boxen och mysig. Var dock ingen höjdare i paddocken/manegen då han helt enkelt inte galopperade i där i huvudtaget. Ute var det å andra sidan inga problem att galoppera så länge det gick tillräckligt fort och då hade han inga problem att ösa på.

Genom mysig i boxen också och kändes alltid stabil och 100 % säker. På bilden är det Michelle som rider.
GYPSY
Gypsy red jag först efter några dagar, jag hade önskat henne för jag tyckte hon verkade vara en bra pålle. Och det var hon. Hon hade både gas och broms, vilket alla inte riktigt hade i alla lägen ;), och det blev så att jag red henne i princip resten av hela lägret.

Hon var rolig att rida i dressyren och på dressyrtävlingen fick vi en fjärde plats vilket jag var nöjd med och en clearround i hoppningen. I terränghoppningen var hon också bra och trevlig, hon hoppade det man styrde på, drog dock ibland gärna mot de andra hästarna om man var lite för lång borta från dem. I efterhand önskar jag att jag hade hoppat ännu mer än vad jag gjorde väl på terrängbanan, men det var lite klurigt i början då vi i princip fick göra vad vi ville, under vissa regler och tillsyn såklart, och jag aldrig hoppat terräng förut. Kunde vara lite sur när man skulle sitta upp om man red barbacka men annars en toppenpålle! 


Kommentarer
Postat av: Anonym

hejhej kan du maila mig en länk till ridlägrets hemsida? laban_flisan@hotmail.com

2011-08-28 @ 19:54:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0